Vinterns nyheter.

Joakim Gunnarsson kalas.puff at falkenberg.mail.telia.com
Ons Nov 7 18:34:50 CET 2001


OK! Här är lite info. om de två kommande publikationerna, som utges i samband med att Disney firar "100 years of Walt Disney Magic".

Föst så har vi "Walt Disney i Ankeborg". Pris 59:- Det är ett album i stil med "Äntligen tillbaka" och ingår distributiontekniskt i samma serie. (Jämför Tidsam-koden ovan EAN-koden på era album när ni sorterar dem så ser ni vilka serier de tillhör och i vilken ordning de utkommit.) Innehållet består av serier plockade från KA & C:o, i huvudsak från 1960-talet. En hel del fina Stobl, Murry och Bradbury alltså, som alla har figurer från Disneys lngfilmer som medverkande. Albumet har även en hel del faktasidor med återgivningar av gamla originalfilmaffischer. 

Höjdpunkter: 
Madam Mim som drake-teckning av Ken Anderson.
"Musse Pigg  Skattkammarön, Ohoj" av Paul Murry
"Lilla Stygga Vargen" av Gil Turner

På minuskontot:
Inga uppgifter om seriernas upphovsmän.
Omslaget, som är en layoutmässig katastrof.


Det andra albumet är inbundet, och jag minns inte titeln i skrivande stund. Den har till skillnad från ovanstående album inte kommit från tryckeriet än så jag har ingen prisuppgift. Innehållet har sammanställts av David Gerstein och består av glömda rariteter som han hittat i Egmonts arkiv. Allt från den första Musse Pigg-serien, Brittiska Disneyserier, Bror Kanin av Bill Walsh och Paul Murry (Den sällsynta söndagsversionen, tagen direkt från en samling proof sheets som tillhört Disneytecknaren Bill Wright!), Gremlins, Gottfredson, Barks, Scarpa etc. etc. varvat med historiska tillbakablickar och fakta. Mycket av materialet har aldrig utgivits i Skandinavien förut. Boken kommer enligt uppgift att annonseras i KA & C:o innan året är över. 


Tills dess att ni kan lägga vantarna på dessa album kan ni hålla utkik efter Walt Disney's serier nummer 6, 7 &8 som innehåller "Atlantis". 

Eller så kan man äta en vaniljglass.

Hälsar

/Joakim Gunnarsson
More information about the Ankism mailing list